Openingstijden:  Ma‑Za 10:00‑19:00   Do 10:00‑21:00
Bel nu:   0204083445

Moederbord reparatie

ActiveC > Geen categorie > Moederbord reparatie

Moederbord reparatie

Wat is een moederbord?

Een moederbord is een printplaat met elektronica waarop andere printplaten kunnen worden gemonteerd. Bijna alle cruciale processen gaan via het moederbord, het moederbord zorgt ervoor dat verschillende processen zoals communicatie tussen de CPU en geheugen effectief met elkaar kunnen verlopen. Bijna alle elektronische apparaten die meerdere elektronische componenten hebben die met elkaar moeten communiceren, hebben een moederbord. Een Moederbord is daarom ook een heel belangrijk onderdeel van een computer of smartphone.

 

Moederbord schade

Als een apparaat vocht- of valschade oploopt, kan het moederbord beschadigd raken. Als een moederbord beschadigd raakt kan het apparaat defecten vertonen of helemaal defect raken. Het scherm is zwart of het apparaat start bijvoorbeeld niet op. Veel mensen brengen hun apparaat dan naar de fabrikant of een Apple store als het een Apple device is. Deze instanties onderzoeken dan de schade van het apparaat en geven een prijsindicatie aan de klant. Deze prijsindicatie is vaak zo schrikbarend hoog, dat de klant besluit om helemaal van de reparatie af te zien en gewoon een nieuwe apparaat aan te schaffen. De prijsindicatie is zo hoog omdat zulke instanties geen moederbord reparaties uitvoeren, bij een vaststelling met een probleem op het moederbord wordt direct een nieuw moederbord aangeraden. Een nieuw moederbord is natuurlijk veel duurder dan het oude moederbord repareren, maar fabrikanten hebben niet de specialisten en middelen om moederbord reparaties uit te voeren. Er zijn maar weinig monteurs in heel Nederland die effectief verschillende moederborden van verschillende apparaten en fabrikanten kunnen repareren. Zoiets vereist namelijk jaren aan ervaring en kennis. Bovendien is het voor veel fabrikanten niet rendabel om voor de klant het beschadigde moederbord te repareren. Het levert de fabrikant meer op als de klant een compleet nieuw moederbord of zelfs een compleet nieuwe apparaat aanschaft.

 

Moederbord reparaties bij ActiveC

Bij ActiveC zijn we er voor iedereen die elektronisch gerelateerde problemen heeft en op zoek is naar een bedrijf die niet alleen een eerlijke prijsindicatie geeft, maar ook een professioneel en deskundig team klaar heeft staan die de klant optimale service en ervaring te bieden heeft.

Ons team is vakkundig en heeft jarenlange ervaring. Onze hoofdspecialist-Hardware is op 11- jarige leeftijd begonnen toen de eerste Macintosh uitkwam met het repareren en monteren van moederborden en doet dit nu, 32 jaar later, nog steeds vol met passie en vreugde. Ons motto bij ActiveC is dan ook “Als wij het niet kunnen repareren, dan kan gegarandeerd niemand het repareren”. Dit geldt niet alleen voor onze moederboordreparaties, maar voor al onze reparaties.

 

Geef een reactie